In een blender: 3 eieren en 3 grote bananen mixen, met 2 El. Agavesiroop.
100 gram glutenvrije meel (Ik doe meestal boekweitmeel en amandelmeel, 50/50) mengen met 40 gram havermout, 2 El. Cacao, 3 flinke El kokosmeel, 2 Tl bakpoeder.
Meng de droge en natte delen met elkaar. Eventueel kun je nog 30 gram kokosolie erdoorheen mengen. Maar zonder werkt ook prima!
Optioneel maar zeer aan te raden: 3 a 4 druppels sinaasappelolie. (kies een schoon, biologisch merk!)
Neem een klein cake-blik. Die beboteren of bekleden met bakpapier. Vullen en in de oven op 175 graden. Afhankelijk van je oven ongeveer 45 minuten. Mijn oven gaat heel erg hard, dus bij mij is de koek al in een half uur klaar.
Als de koek te droog van binnen is, iets minder havermout. In het oorspronkelijke recept staat 60 gram. Maar dat vond ik zelf niet lekker.
In de koelkast enkele dagen te bewaren. (Maar daarvoor is hij te lekker.)
Drie peren schillen en in stukjes snijden. Met wat rozijnen in een ingevette schaal leggen. Kaneel er overheen strooien. (die van het Blauwe huis is het lekkerst!)
Klop 3 eieren schuimig. Mix daar 150 gram glutenvrij meel doorheen. Ik doe 3 verschillende: boekweit, amandel en maismeel. Maar je kunt ook alleen boekweit en amandel doen.
Mix daar 50 gram agavesiroop doorheen.
50 gram kokosolie
10 gram bakpoeder.
3 a 4 druppels citroenolie zorgen voor een frisse smaak.
Schenk het deeg over de peren en bak in 35 minuten goudbruin in de oven op 175/180 graden. (afhankelijk van de oven)
Bewaren in de koelkast en zsm opeten!;-)
Eventueel serveren met plantaardige kloproom op basis van soja of kokos
Klop 3 eieren los met een potje suikervrije appelmoes en 125 ml plantaardige melk (hazelnoot of amandel is het lekkerst) in een mengkom. Giet hier 50 gram agavesiroop bij.
In een andere mengkom: 200 gram glutenvrij meel: havermoutmeel of boekweitmeel, gecombineerd met amandelmeel. Amandelmeel is duur, maar voedzaam. Je kunt ipv amandelmeel natuurlijk ook iets anders gebruiken.
60 gram havermout erbij, 3/4 tl baksoda, 1 tl bakpoeder, 3⁄4 tl zout, 2 tl kaneel (blauwe huis is het lekkerst!), 50 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker. Ik heb zelf altijd de laatste, maar die is ook wat duurder.
Optioneel: wat fijngemalen vanille of vanille-aroma, als je het vinden kunt.
Meng de droge en natte delen met elkaar. Voeg 40 a 50 gram gesmolten maar afgekoelde kokosolie toe en roer dat er krachtig doorheen. Vul een klein ingevet of met bakpapier (pfasvrij!) bekleed cakeblik met het mengsel en bakken maar!
Afhankelijk van je oven op 175 graden, ongeveer 3 kwartier of tot hij gerezen en mooi bruin geworden is.
Hij is de tweede dag het lekkerst. En van binnen altijd een beetje ‘nattig’, ‘kleffig’. Als je dat niet wilt, kun je meer havermout toevoegen. Maar meer dan 100 gram havermout, maakt hem droog.
Bewaren in de koelkast. En enkele dagen houdbaar.
Pureer 3 bananen met 2 el agavesiroop, 3 eieren en 2 flinke handen met biologische spinazie in een blender.
Meng 75 gram havermoutmeel, 10 gram bakpoeder, 60 gram kokosmeel (of 50 gram gedroogde kokosrasp).
Snijd pure chocolade in kleine stukjes.
Meng alles. En stort het mengsel in een klein, ingevet of met (pfasvrij) bakpapier bekleed bakblik. 30 tot 45 minuten op 175/180 graden, afhankelijk van je oven.
In de koelkast enkele dagen te bewaren. Tweede dag altijd het lekkerst.